Feronerie Usi SRL- silduri clante manere usi interior si exterior : amortizor usa

duminică, 17 martie 2024

amortizor usa


Care sunt avantajele folosirii unui amortizor la usa ?



1. Nu vei mai fi deranjat de zgomotul usilor trântite . Intr un spatiu unde afluxul de persoane este mare aceasta poate fi un real discomfort. Un amortizor usa  tine sub control   viteza de inchidere a unei usi. Aceasta elimina astfel problema usilor care sunt trantite de perete de catre persoanele grabite.

2.Ușa ramâne închisa tot timpul. Este o slăbiciune umană ca să uiți. Sunt persoane care uita pur și simplu ca să închidă ușa. Acest fapt deranjează persoanele din încăpere care de cele mai multe ori trebuie să se ridice și să închidă ușa în urma celui care a plecat.


amortizor usa Geze


3.Siguranță la incendiu. Un amortizor usa  se monteaza  de regula pe ușile antifoc și cele de acces  deoarece acestea vor sta inchise tot timpul.  În caz de incendiu o ușă care este închisă previne raspândirea focului și a fumului.

În Uniunea Europeană există standarde de siguranță la incendiu pentru cladirile cu un aflux mare de persoane. În cazul în care izbucnește un incendiu într o cladire ferestrele și ușile trebuie să rămână închise pentru a preveni răspândirea incendiului și la alte încăperi. De asemenea o ușă închisă nu permite pătrunderea de oxigen în încăpere lucru care ar lucru  alimenta și mai mult focul.

Daca dețineți un spațiu cu un aflux mare de persoane atunci și dumneavoastră va trebui să respectați normele de siguranță la incendiu. În cazul în care nu sunteți siguri ce anume aveți nevoie puteți sa ne apelati pentru a vă îndruma în alegerea unui amortizor usa  potrivit.


4. Impiedica accesul persoanelor nedorite. Foarte util in cazul blocurilor de locuinte. Daca usa de acces este echipata cu amortizor atunci se inchide singura . Astfel vor avea acces in cladire doar persoanele dorite.


5. Menține constanta temperatura din încăpere prin oprirea circulației aerului. Aerul din exterior nu mai patrunde în încăpere iar aerul din încăpere nu mai scapă afară. Iarna nu pătrunde aer rece de afară iar aerul cald din încăpere nu scapă la exterior. Astfel se face economie la factura de încălzire.

Vara aerul condiționat din încăpere nu se pierde la exterior și nu pătrunde aer cald de afară. Aparatul de aer condiționat va consuma mai puțin curent dacă ușa dumneavoastră este echipată cu un amortizor.


6. Aduce un plus de confort. Deși a închide o usa nu necesita un efort prea mare nu trebuie neglijat confortul de a avea o ușă care se închide singură. Multe persoane uita pur si simplu sa inchida usa astfel creaza discomfort celor care trebuie sa vina in urma lor sa inchida usa. 



7. Ușa dumneavoastră va necesita mentenanta redusa . Dacă usa este trântită  va deteriora tocul si peretele. Va fi nevoie de mentenanta permanenta pt ca usa sa se inchida cum trebuie. De asemenea o usa trantita frecvent are o durata de viata mai scazuta. 



8. Păstreaza curățenia si igiena. Dacă ușa de la intrare este deschisă pot patrunde în interior insecte, praf, frunze uscate, etc.  Foarte util în cazul cladirilor aflate la soseaua principală unde traficul mare generează mult praf și zgomot.


9. Amortizoarele de usi ajuta la pastrarea intimității in spatii precum toaletele sau vestiarele de la salile de sport. Persoanele aflate in interior se vor simti mult mai in largul lor daca stiu ca usa se inchide tot timpul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu