vineri, 27 aprilie 2018

MASURARE CILINDRU USA ?


Ce trebuie masurat daca schimbati cilindrul de la usa

In cazul in care ati achizitionat o usa noua sau doriti sa inlocuiti butucul la usa veche trebuie sa stiti cum sa masurati corect lungimea butucului pentru ca acesta sa se potriveasca la usa.
Pentru cei in domeniu pare un lucru banal dar la o simpla observatie constatam ca mare parte din usi sunt echipate cu cilindrii mai lungi decat trebuie. Pe langa inconvenientele de ordin estetic avem si motive de siguranta pentru care cilindrul nu trebuie sa depaseasca marginea sildului. 

Un cilindru care iasa in afara poate fi smuls cu usurinta cu ajutorul unui cleste.

Inainte sa cumparati un cilindru trebuie sa stiti tipul de usa pe care acesta va fi montat. Pentru usile de interior aveti nevoie de un cilindru normal cu cheie frezata, in schimb la usile de la intrare se recomanda cilindrii de siguranta cu chei amprentate. Cilindrii normali sunt echipati din fabricatie cu 3 chei frezate pe cand cilindrii de siguranta vin echipati cu 5 chei amprentate. 

Cilindrul de siguranta prezinta o securitate sporita in schimb este mai scump si cheia se copiaza mai greu.

cilindru Abuscilindru Mauer red lineIn cazul in care este vorba de o usa veche si doar doriti inlocuirea cilindrului vechi este simplu, masurati lungimea totala a cilindrului si separat cele 2 lungimi A si B. Masurarea se face de regula in mm. Foarte important este sa masurati de la margine pana la centrul cercului unde se infileteaza surubul de prindere.


cilindru Assa Abloy


Cilindru centrat sau descentrat
In cazul in care aveti o usa noua si doriti sa o echipati cu un cilindru atunci trebuie sa masurati grosimea foii de usa si a sildului sau a rozetei. Pe langa aceasta mai trebuie sa stiti ce tip de usa aveti; usa cu falț cu broască descentrată sau ușă fără falț cu broasca pe mijloc.

butuc usa
cilindru descentrat
butuc usa
cilindru centrat
butuc usaOferta completa de cilindri pentru usi si le gasiti  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu