Feronerie Usi SRL- silduri clante manere usi interior si exterior : MASURARE CILINDRU USA ? -20% REDUCERE

sâmbătă, 16 martie 2024

MASURARE CILINDRU USA ? -20% REDUCERE


Ce trebuie masurat daca schimbati cilindrul de la usa

In cazul in care ati achizitionat o usa noua sau doriti sa inlocuiti butucul la usa veche trebuie sa stiti cum sa masurati corect lungimea butucului pentru ca acesta sa se potriveasca la usa.
Pentru cei in domeniu pare un lucru banal dar la o simpla observatie constatam ca mare parte din usi sunt echipate cu cilindrii mai lungi decat trebuie. Pe langa inconvenientele de ordin estetic avem si motive de siguranta pentru care cilindrul nu trebuie sa depaseasca marginea sildului.

Un cilindru care iasa in afara poate fi smuls cu usurinta cu ajutorul unui cleste.

Inainte sa cumparati un cilindru trebuie sa stiti tipul de usa pe care acesta va fi montat. Pentru usile de interior aveti nevoie de un cilindru normal cu cheie frezata, in schimb la usile de la intrare se recomanda cilindrii de siguranta cu chei amprentate. Cilindrii normali sunt echipati din fabricatie cu 3 chei frezate pe cand cilindrii de siguranta vin echipati cu 5 chei amprentate. 

Cilindrul de siguranta prezinta o securitate sporita in schimb este mai scump si cheia se copiaza mai greu.


cilindru Abuscilindru Mauer red line


In cazul in care este vorba de o usa veche si doar doriti inlocuirea cilindrului vechi este simplu, masurati lungimea totala a cilindrului si separat cele 2 lungimi A si B. Masurarea se face de regula in mm. Foarte important este sa masurati de la margine pana la centrul cercului unde se infileteaza surubul de prindere.


cilindru Assa Abloy


Cilindru centrat sau descentrat
In cazul in care aveti o usa noua si doriti sa o echipati cu un cilindru atunci trebuie sa masurati grosimea foii de usa si a sildului sau a rozetei. Pe langa aceasta mai trebuie sa stiti ce tip de usa aveti; usa cu falț cu broască descentrată sau ușă fără falț cu broasca pe mijloc.

butuc usa
cilindru descentrat
butuc usa
cilindru centrat



Cilindri clasici

Sunt acei cilindrii obisnuiti care îi cunoaste toata lumea. În functie de lungimea lor se pot folosi la usile de interior sau la usile exterioare. Usile de interior fiind mai subțiri au nevoie de cilindri mai scurți iar ușile exterioare fiind mai groase au nevoie de cilindri mai lungi. Știm că pe piață se găsesc nenumărate dimensiuni de cilindri care pot deruta un cumparator ocazional așa că pentru a simplifica lucrurile am selectat noi pentru dumneavoastră cele mai uzuale dimensiuni de cilindri.



Cilindri de siguranta

Sunt acei cilindri care au un grad de siguranta mai ridicat. Adica mai pe scurt unui spărgător îi va fi mult mai greu să spargă ușa. Comparativ cu cilindri clasici calitatea și siguranța cilindrilor de siguranta este superioara, dar și pretul. Iar pentru că cei interesați de acest tip de cilindru sunt persoane pretentioase va oferim gama de cilindri GERDA.



cilindru siguranta


Cilindri cu buton tip fluture

Sunt acei cilindri care pe o parte mai exact pe interior au montat un fluture in locul cheii. Din punct de vedere tehnic ei nu se deosebesc de primele doua categorii putand fi oricare din ele. Pot avea fluture tip buton si cilindri clasici cat si cei din categoria cilindrilor de siguranta. Utilitatea butonului este de  tip ergonomic, fiind mult mai simplu sa sucesti fluturele decat sa stai sa cauti cheia de la usa. Firma noastra comercializeaza din stoc cilindri clasici cu buton tip fluture. La comanda putem aduce si cilindri siguranta GERDA cu buton tip fluture.
















pentru Comenzi  dati  










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu