Feronerie Usi SRL- silduri clante manere usi interior si exterior : CUM SCHIMB O BROASCA MULTIPUNCT CU SPANIOLETA LA O USA TERMOPAN PVC ?

duminică, 17 martie 2024

CUM SCHIMB O BROASCA MULTIPUNCT CU SPANIOLETA LA O USA TERMOPAN PVC ?

Ce trebuie masurat daca vreti sa schimbati o broasca usa termopan ?

Broastele cu inchidere multipunct sunt tot mai folosite in ultima vreme in special la usile de intrare. Datorita raspandirii tot mai mari a usilor din PVC multa lume se intalneste cu problema schimbarii broastei. O broasca oricat de buna ar fi ea dupa un timp nu mai functioneaza cum trebuie si va trebui înlocuită.

Cea mai frecventă problema fiind  defectarea arcului care face ca usa sa nu se inchida si sa fie nevoie tot timpul sa se ridice manerul in sus. Va-ți întâlnit cu siguranta cu astfel de usi chiar și la magazine și ați crezut că așa este modelul. 


broasca multipunct

În acest caz multa lume ma suna si ma intreaba ce trebuie masurat la o borasca multipunct în cazul în care se dorește schimbarea ei.
Cel mai frecvent oamenii sunt tentati sa masoare lungimea broastei. Nimic mai irelevant pentru că o broasca multipunct este mai lunga decât ușa si când o montați va trebui să tăiați din ea pe lungimea usii.
Ca sa fie clar pt toata lumea voi enumera în continuare exact ce trebuie să măsurați pentru ca noua broasca sa se potriveasca în loc la cea veche.

distanta interax - adică distanta de la maner la gaura cheii. Aceasta se masoara de la mijlocul pătratului până la mijlocul cilindrului (partea rotundă). Această distanta este importanta pentru ca broasca sa se potriveasca cu manerul si sa nu fiți nevoiți sa schimbati si manerul. Daca doriti sa cititi mai in detaliu despre cum se masoara corect distanta interax vedeti articolul "CE ESTE DISTANȚA INTERAX ? " în secțiunea Blog.

Broastele multipunct comercializate de firma noastra au distanta interax de 92 mm.
In cazul in care doriti sa schimbati si clanta atunci nu mai este necesar sa masurati distanta interax pt ca noi va trimitem si clanta care se potriveste.
broasca multipunct
dă CLICK pt a mări

distanta dormas - adica distanta de la marginea broastei la gaura cheii (vezi imaginea de mai jos). Aceasta se poate masura pe usa daca broasca nu este demontata sau mai usor pe broasca daca este  demontata de pe usa. 
In cazul in care broasca nu este demontata atunci trebuie avut grija să nu măsurat și falțul ușii, trebuie masurat pe partea unde distanta e mai mica exact ca in poza de mai jos. 


broasca multipunct
dă CLICK pt a mări

In cazul in care broasca este demontata este mai usor de masurat. Masurati distanta (vezi imaginea de mai jos) de la marginea broastei pana la gaura cheii.


broasca multipunct


materialul din care este facuta usa - lemn sau PVC. 
Daca aveti un model mai vechi de broasca s ar putea sa fiti nevoiti sa schimbati si blocatorii de pe toc. In acest caz este bine sa ne precizati din ce material este usa: lemn sau PVC.
Daca nu doriti sa schimbati blocatorii de pe toc atunci nu ne intereseaza acest detaliu. 
Daca este vorba de o usa noua pt care se achizitioneaza broasca multipunct atunci va trebui sa achizitionati si blocatorii.

tipul de usa - usa dubla (2 canate ) sau usa simpla (1 canat) vezi imaginea de mai jos.  In cazul in schimbati broasca si doriti sa schimbati si blocatorii va trebui sa ne precizati si acest detaliu. Daca nu doriti sa schimbati blocatorii de pe toc atunci nu ne intereseaza acest detaliu. 


broasca multipunct

sensul de deschidere al usii - usa deschidere stanga sau usa cu deschidere dreapta (vezi imaginea de mai jos). Pentru a determina sensul de deschidere al usii inchideti usa. Dupa care stati pe partea pe care puteti vedea balamalele. Daca balamalele sunt in stanga atunci este usa cu deschidere stanga. Daca balamalele sunt in dreapta atunci este usa cu deschidere dreapta. 


usa stanga usa dreapta

tipul de actionare al broastei ( inchidere din maner / inchidere din cheie )
Pentru a verifica aceasta cel mai simplu este sa ridici manerul in sus exact ca in poza. Daca la ridicarea manerului sunt actionate bolturile si blocheaza mecanismul atunci broasca este cu inchidere din maner. Daca in schimb blocarea mecanismului si a bolturilor este actionata prin rotirea cheii atunci broasca este cu inchidere din cheie.
Un bun indicator al tipului de actionare al unei broaste multipunct este pretul acesteia. Broastele multipunct cu actionare din cheie sunt scumpe si din  aceeasta cauza majoritatea usilor termopan sunt echipate cu broaste cu inchidere din maner. Ce vedeti pe site la noi sunt broaste cu inchidere din maner. Daca doriti putem aduce la comanda si broaste cu inchidere din cheie Roto dar alea sunt scumpe.

broasca multipunct












OFERTA NOASTRA DE BROASTE MULTIPUNCT








broasca termopan
broasca termopan

Secustik broască multipunct profile inguste - 120 lei + TVA

broasca termopan
broasca termopan


Secustik broască multipunct profile PVC normale - 120 lei + TVA

broasca termopan
broasca termopan

Secustik broască multipunct profile lemn - 168 lei + TVA









pentru Comenzi  dati  









spanioleta multipunct

spanioleta multipunct

















Un comentariu: