miercuri, 8 august 2018

CUM SE MONTEAZA UN AMORTIZOR DE USA ?

1.Alegerea unui amortizorCatalog Firme

 Pe piata se gasesc o varietate de tipuri de amortizoare iar alegerea unui amortizor potrivit este o adevarata provocare. In primul rand trebuie sa stiti pe ce usa va fi montat acesta. 

Daca este vorba de o locuinta particulara atunci puteti alege un amortizor obisnuit dar totusi recomandam sa luati unul de marca. Din experienta chiar si in cazul locuintelor particulare amortizorul este destul de solicitat in timp si nu se renteaza ca pentru cativa zeci de lei in plus sa trebuiasca sa schimbati amortizorul in fiecare an. Dintre produsele noastre in aceasta categorie intra amortizorul GEZE TS 1000.
Daca este vorba de institutii, scari de bloc, firme atunci va trebui sa achizitionati un amortizor pentru trafic intens. In aceasta categorie avem amortizorul GEZE TS 2000 care este momentan cel mai bun raport pret calitate de pe piata.
Un alt aspect de luat in considerare la achizitionarea unui amortizor este greutatea usii pe care acesta va fi montat. Pentru usi cu greutate pana la 60 de kg puteti alege un amortizor obisnuit iar peste se recomanda un amortizor mai puternic.    

2. Sculele necesare. Nivelul de dificultate al operatiunii este unul mediu. Pentru a duce la bun sfarsit actiunea avem nevoie de urmatoarele: bormasina, un creion, o surubelnita stea, o cheie de 10, cheie hexagonala si o ruleta.reglare amortizor usa

3. Se îndepărtează capacul protector.


amortizoare usi

4. Se însemnează pe ușă poziția amortizorului. In cutia amortizorului pe langa instructiunile de montaj trebuie sa gasim si un sablon de hartie cu ajutorul caruia vom stabili exact pozitia amortizorului pe usa. In functie de latimea usii pe sablonul de montaj sunt determinate  pozitiile corecte ale amortizorului fata de tocul usii (partea cu balamale). Se ia sablonul si se pune pe tocul usii, cu ajutorul unui creion vom însemna pe tocul usii locul unde va fi prins amortizorul in suruburi. Pentru o functionare optima noi recomandam montarea amortizorului pe interior.amortizoare hidraulice


5. Se dau gaurile de prindere. Cu bormasina vom gauri tocul usii in locul unde am facut semn cu creionul. Atentie mare se va folosi un burghiu cu diametru mai mic ca la holsuruburilor cu care urmeaza sa montam amortizorul.


amortizoare kale


6. Montarea amortizorului. In gaurile pe care le am dat pe toc vom prinde cu ajutorul suruburilor corpul amortizorului. In functie de materialul din care este facuta usa vom alege pentru prindere holsuruburi sau suruburi cu auto filetare. Pentru usile din PVC sau lemn vom folosi holsuruburi, iar pentru usile din aluminiu se folosesc suruburi cu auto filetare.


amortizoare dorma


7. Montarea bratului amortizor. Bratul amortizor este compus din doua parti, partea care vine fixata pe usa si partea care vine pe corpul amortizorului. Pentru a putea monta bratul pe usa va trebui sa separati cele doua parti ale bratului. Cu ajutorul unei chei hexagonale vom monta partea care vine pe corpul amortizorului. 


amortizoare yale


Pentru a monta si  cealalta parte  mai intai va trebui sa gaurim marginea usii cu bormasina. Dupa care se prinde cu ajutorul suruburilor bratul amortizor. Odata ce ati montat cele doua parti ale bratului ele se prind la loc. O greseala des intalnita in acest stadiu este pozitionarea incorecta a bratului mai exact a partii care vine pe corpul amortizorului. Partea de brat care vine pe corpul amortizorului trebuie sa fie la 90 de grade cu acesta exact ca in poza.


amortizor geze ts2000


Oferta noastra de amortizoare pentru usi si preturile le gasiti Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu