Feronerie Usi SRL- silduri clante manere usi interior si exterior : CE ESTE DISTANȚA INTERAX ?

sâmbătă, 16 martie 2024

CE ESTE DISTANȚA INTERAX ?

Distanta interax a manerelor de usa   

  Spre deosebire de mânerele pe rozetă la care distanța interax nu contează la manerele pe placă (cu șild ) este important să știm distanța interax a mânerului. 

Distanța interax a manerului trebuie să coincidă cu distanța interax a broaștei, altfel cele două nu se vor potrivi una cu alta.

Dacă distanța interax a broaștei nu coincide cu distanța interax a mânerului nu se vor putea monta pe ușă chiar dacă este vorba de câțiva mm diferență.
Distanțele interax uzuale în Europa sunt 72 mm, 90 mm pentru uși de interior și 92 mm pentru uși de intrare.
În continuare vom detalia cum se măsoară corect fiecare distanță în parte.

a) distanta interax a manerului- după cum vedeți în imaginea de mai jos aceasta se măsoară de la centrul manerului la centrul cercului orificiului pt. cheie.



b) distanta interax a unei broaste de cheie normală - după cum vedeți în imaginea de mai jos aceasta se măsoară de la mijlocul pătratului la centrul cercului orificiului pt. cheie.


 c) distanta interax a unei broaste cu  yală - după cum vedeți în imaginea de mai jos aceasta se măsoară de la centrul pătratului la centrul cercului orificiului unde vine cilindrul.



Dacă după ce ați citit acest articol tot nu sunteți sigur că ați înțeles cum stau lucrurile stați liniștit, de la noi puteți comanda și mânerul și broasca astfel încât cele două să se potrivească una cu alta. Pentru mai multe informații și detalii nu ezitați să ne contactați, consultanții noștri vă stau la dispoziție.